замовляй футболку

Oct 5, 2009

Об'єднання компаній, або Beeline + Київстар = 3G?

Корреспондент опублікував новину, що норвезський Telenor (крупний акціонер Київстара) і Altimo (управляє телекомунікаційними активами Альфа-груп, до якийх відносяться Вимпелком, що працює під торговою маркою Beeline, та Київстар) вирішили об'єднати свої пакети в російському Вимпелкомі та українському Київстарі у новій компанії VimpelCom Ltd з лістингом на Нью-Йоркській біржі (NYSE).

Зареєстрованою нова компанія буде на Бермудських островах із головним офісом у Голландії.

Альфа-групп отримає 43,9% голосів у новій компанії, Telenor - 35,4%, free float складе 20,7%.

Нагадаю, що "дочки" Вимпелкома працюють у Росії, Україні, Казахстані, Грузії, Вірменії, В'єтнамі, Білорусі та інших країнах.

У зв'язку із початком тендеру на ліцензію і частоти на зв'язок у стандарті ITM-2000/UMTS (3G) існує велика ймовірність, що VimpelCom Ltd подаватиме три тендерних заявки, від імені ТзОВ «Голден Телеком», ЗАТ «Українські радіосистеми» та ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.», оскільки усі три компанії є частинами новоствореної VimpelCom Ltd.

Хоча можливий і інший варіант - тендерні заявки подаватимуть ТзОВ «Голден Телеком» та ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.», а від ЗАТ «Українські радіосистеми» новостворена компанія буде позбавлятись. Але чи знайдуться охочі? Поживемо-побачимо.

UPD: оригінал пресс-релізу
(OSLO/MOSCOW 5 October 2009) Telenor Group and Altimo (the telecom arm of the Alfa Group) announce an agreement to combine their common assets in VimpelCom and Kyivstar to create a leading emerging markets mobile operator.
....
The parties have reached an agreement to combine their holdings in OJSC VimpelCom and Kyivstar into a new jointly-owned mobile telecoms operator, VimpelCom Ltd. The united company will provide high-quality integrated mobile telecom services in Russia, Ukraine and other CIS countries, as well as Georgia, Vietnam, Cambodia and Laos. VimpelCom Ltd. will seek to expand its operations in other rapidly developing markets in Europe, Asia and Africa, becoming one of the world’s leading players in the industry.
.....

2 comments:

  1. Враховуючи, що купівля УРС-у була вимушеним кроком (оскільки у свій час Вимплекому Telenor не дозволила купити Київстар), є велика ймовірність, що УРС "злиють", а "основним" оператором Вимпелком ЛТД в Україні буде Київстар. Що буде з брендом? Закладаюсь що у найближчий рік бренд "Київстар" залишеться, а от що буде далі - я не бурусь прогнозувати, дуже уже агресивно працює Вимпелком у плані брендингу.

    ReplyDelete
  2. і доведеться вибирати: яйця чи бджоли =)

    ReplyDelete